woensdag 9 april 2014

Als je voor fake gaat, doe het dan goed!

Laat ons eerlijk zijn, huidverzorging, crèmes, serums,... zijn luxeproducten.
Toch hebben de meeste mensen tegenwoordig het gevoel dat we niet meer zonder kunnen.
Dit is zeker begrijpelijk omdat we allemaal zo goed mogelijk oud willen worden, en zo mooi mogelijk voor de dag willen komen.

Toch schuilt in deze ijdelheid een zeker gevaar: door de foute producten te gebruiken kan je juist huidproblemen creëren en veroudering in de hand werken. Vandaar de titel: ga je voor kunstmatig, ga dan voor goed kunstmatig!

Een huidverzorgingsritueel bestaat niet enkel uit smeren, maar ook uit reinigen!

In de praktijk zie ik dagelijks mensen die de stap van het reinigen overslaan 'omdat dit te veel werk is' of omdat hen nooit is uitgelegd wààrom dit zo belangrijk is! Het gevolg is dat ze hierdoor een probleemhuid kweken!

1) Waarom is reinigen zo belangrijk?
Je huid komt overdag in contact met luchtverontreiniging, afvalstoffen, vrije radicalen. Deze stofjes zitten op je huid en kruipen in je poriën, dan heb ik zelfs nog niet over make-up gesproken... 's Nachts gaat je huid juist afvalstoffen uitscheiden, die ook weer in je poriën zitten. Water bijvoorbeeld haalt enkel de oppervlakkige onzuiverheden weg, maar reinigt niet grondig (je haar was je toch ook met shampoo, en nee shampoo is niet gemaakt voor op je gezicht, hetzelfde met douchegel).

2) Wat gebeurt er als ik dit niet doe?
Als je rechtstreeks je crème smeert duw je alles terug de huid in! Dit kan leiden tot puistjes, geïrriteerde huid, roodheden, en uiteindelijk huidveroudering! En dit terwijl je juist huidveroudering wilt verminderen of zo goed mogelijk voorkomen!

3) Wat gebruik je voor het reinigen van je gelaat?
Voor de gezichtsreiniging wordt er standaard gebruik gemaakt van een gel of een melk. Deze binden met de onzuiverheden en worden vervolgens met water afgespoeld! Een toner gebruik je na deze stap om de ph-waarde van je huid terug in balans te brengen.
Als je gelaat goed gereinigd is kunnen de werkstoffen uit je crèmes of serums ook beter doordringen!

4) Hou rekening met je huidconditie!
Een gel kan gebruikt worden bij een vette huid omdat deze het teveel aan talg absorbeert. Je moet er echter wel zeker van zijn dat de huid effectief vet is van nature en niet vet aanvoelt door het gebruik van een te rijke crème bijvoorbeeld!
Een melk is zacht en romig, en voedt de huid al voor een groot stuk tijdens de reiniging.
Als je twijfelt kan je best voor de melk gaan omdat deze je huid zeker niet zal 'strippen'.

5) Make-up
Make-up wordt best verwijderd met make-up remover alvorens over te gaan naar de reinigingsmelk of gel.

Heb je vragen of opmerkingen? Stel ze gerust hieronder!

Dankje voor het lezen/liken/sharen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten