dinsdag 21 oktober 2014

De 5 beste vitaminen voor een mooie huid

Je eet reeds veel fruit en groenten, maar je huidverzorging mist nog steeds vitaminen.
Onderzoek toont aan dat bepaalde voedingsstoffen essentieel zijn om huidveroudering te voorkomen en eventueel terug te draaien. Een uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor je huid, maar in feite levert je lichaam maar een zeer beperkt percentage vitaminen aan je huid, hoe veel je er ook van eet. Bovendien is er geen mogelijkheid om ze via je voeding rechtstreeks naar je kraaienpootjes of pigmentvlekjes te sturen.
De oplossing: Breng de vitamines rechtstreeks op je huid aan om tot maximale resultaten te komen!

1) Vitamine A tegen rimpels
Vitamine A is een echte multitasker!

Er zijn meer dan 700 gepubliceerde studies over retinoïden (vitamine A derivaten), wat van dit stofje een echt "getest en goedgekeurd" ingrediënt maakt. Vitamine A vermindert rimpels, vervaagt pigmentvlekjes en verzacht een ruwe huid. Iedereen die een jonger uitziende huid wilt zou vitamine A moeten gebruiken! Gebruik je vitamine A product wel 's avonds, zonlicht deactiveert de meeste vormen van dit stofje

2) Vitamine B3 tegen roodheden
Vermindert roodheden door het vochtgehalte te boosten!

In wetenschappelijke studies rond vitamine B3 is aangetoond dat het stofje de rode blos van mensen met rosacea aanzienlijk verminderde. Hoe deze vitamine dit voor elkaar krijgt? Door de productie van essentiële vetzuren en ceramides in je huid te stimuleren. Deze 2 zorgen voor de opbouw van de buitenste barrière van je dierbare velletje. Doordat de barrière versterkt wordt kan de huid beter zijn vocht vasthouden en irriterende stoffen buiten houden. Gebruik deze vitamine best 's morgens en 's avonds.

3) Vitamine C tegen pigmentvlekjes
Verheldert pigmentvlekjes en zoveel meer!

Vitamine C gaat de strijd aan met vrije radicalen (schadelijke stoffen die voor DNA-schade, rimpels, verslapping,... zorgen). Daarbuiten helpt het ook de huid te verstevigen en bruine vlekjes te vervagen. Onderzoek toonde aan dat vrouwen met een zonbeschadigde huid na 6 maanden vitamine C te gebruiken een enorme verbetering zagen in hun fijne lijntjes en vlekjes. Vitamine C klinkt een beetje gelijklopend qua werking met vitamine A, toch is een combinatie van deze 2 aangeraden aan diegenen die nog meer verbetering willen in hun complexie. Huidveroudering gebeurt op verschillende manieren, dus heb je ook meerdere vormen van bescherming en herstelling nodig. Vitamine C gebruik je best 's morgens voor je SPF.

4) Vitamine E voor vocht
Verzacht droge plekjes en verlaagt je UV-gevoeligheid

Ga de strijd aan tegen een droge huid door je huid te helpen zijn eigen vocht beter vast te houden! Ook vitamine E neutraliseert vrije radicalen. Studies tonen aan dat het enorm veel stoffen uit sigarettenrook onschadelijk maakt (bij huidcontact welteverstaan). Bovendien zorgt het ervoor dat je huid minder rood en gezwollen is als je het gebruikt voor UV-blootstelling. Vitamine C en E versterken elkaars werking en worden best gebruikt voor je je SPF aanbrengt.

5) Vitamine K tegen donkere kringen
Voor jongere, stralende ogen

Vitamine K helpt bij het verhelderen van donkere kringen onder de ogen. Eén van de oorzaken voor donkere kringen is dat de dunne bloedvaatjes rond je ogen rode bloedcellen in je huid laten lekken. Vitamine K verheldert deze donkere kringen aanzienlijk in een tijdspanne van 4 maanden. Indien deze vitamine gebruikt wordt in combinatie met retinol (vitamine A), kan het nog beter zijn werk doen. Dit stofje gebruik je best 's avonds.

Deze 5 stofjes zijn uitgebreid onderzocht en komen in veel cosmetica nog voor omdat ze simpelweg werken. Als je de gezondheid van je huid in handen wil nemen moet je deze zeker aan je verzorgingsprogramma toevoegen. Laat je echter wel steeds goed informeren zodat je zeker bent dat de dosissen die in je productjes verwerkt zitten zeker hoog genoeg zijn om werkzaam te zijn!

Ik wens je veel smeerplezier ;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten